Skip to content

hunting a beat

Fairly selective

Jag har börjat möblera om lite här, men mest har jag börjat lista mina bästa bokaffärer i städer jag besökt. Jag svär över wordpress, bilder som hoppar hit och dit och rubriker som ser ut som skit. Tips på wordpresshjälp mottages. Kanske publicerar jag inom en snar framtid, kanske längre fram.

Jag var i Berlin i helgen. Det var fantastiskt så klart. Jag umgicks med fina vänner, åt och drack, sov ganska mycket och höll mig undan från butiker. Ändå kom jag hem både med ett gäng nya anteckningsböcker och några tröjor. Och böcker. Siri Hustvedts The Shaking Woman är nu inköpt, tillsammans med Evelyn Waughs A Handful of Dust. Butiken vi var i, Saint Georges, hade även begagnade böcker och jag köpte David Nicholls One Day och seriebiografin Johnny Cash: I See a Darkness av Reinhard Kleist till min kille. När jag bläddrar i den vill jag minnas att jag läst den, jag känner särskilt igen slutet, men jag vet inte var och när.

Under resan läste jag Walter Mosleys Fear Itself och det var det perfekta valet. Jag släppte den inte ur handen på hela resan hem och jag läste ut den nu ikväll, sittandes som vanligt i kvällssolen på pallen vid fönstret i köket. Det är en deckare precis som de ska vara. Inga snåriga mordhistorier som pågår för evigt och utforskar varenda litet hörn av vilken sättning de nu utspelar sig i. Mosleys böcker är inte lika smarta som Ellroys eller Chandlers, men det är lite slagsmål, lite sex och väldigt mycket oärliga människor. Oärliga och elaka på det roliga sättet. Inte på det tråkiga.

Jag lyssnar på Broken Social Scenes nya och Etta James.

Annonser

Taggar:, , , , , , , ,

%d bloggare gillar detta: