Skip to content

hunting a beat

Fairly selective

Brenda är frun som är tröttnat på att sitta i ett fult hus på landet. Tony är den intetsägande mannen som tycker det funkar bra som det är, men inte har några planer för framtiden. Han vill att allt alltid kommer vara precis som det är nu. Ett problem i sig visar det sig. John Beaver är en ung man utan ambitioner. Han vill mest glassa.

Brenda och Mr. Beaver inleder ett förhållande i tjugotalets London. Historien är lågmäld, snygg och känslosam på det där sättet som även Brideshead Revisited var.

Men så händer något. Det är som om Evelyn Waugh tröttnat någonstans tre fjärdedelar in i historien. Han drämmer till med först en tragedi och sen ett avslut som är så oväntat att jag skrattade mig högt genom de sista kapitlen av A Handful of Dust.

(SPOILER ALERT!) Boken blir plötsligt något helt annat.Van vid rävjakter och frukost på sängen slutar Tony Last som en äventyrsresande i sydamerikas regnskogar. A Handful of Dust, till en början en kärleksroman, slutar som en skräckhistoria. Nej, en spökhistoria. En ganska fjuttig sådan.

Slutet till trots är A Handful of Dust en vacker bok. Det är inte Brideshead Revisited, men något inte allt för långt därifrån.

Jag har, sist av alla, äntligen börjat läsa Lorrie Moore. Några lätta poänger än så länge men jag gillar.

Annonser

Taggar:,

%d bloggare gillar detta: