Skip to content

hunting a beat

Fairly selective

BERLIN

SAINT GEORGES
Bokhandel med engelskspråkiga böcker i Prenzlauer Berg. Höga bokhyllor, stegar och fåtöljer. Mycket begagnade och väl utvalda nya böcker. Mannen i kassen var sur men hjälpsam.

Wörther Str. 27
10405 Berlin

Inköp: Evelyn Waugh: A Handful of Dust €8 (ny), David Nicholls: One Day €4.80 (beg), Siri Hustvedt: The Shaking Woman €14 (ny), Reinhard Kleist: Johnny Cash: I See a Darkness €14 (beg) i april 2010
GÖTEBORG

MARIAPLANS BOKHANDEL
Min kvartersbutik. Liten och dyr men med en dedikerad personal som för det mesta har plockat hem det allra bästa från de senaste släppen. Jag brukar gå hit när jag är sjuk och hemma från jobbet och får akut behov av pocketar.

Slottsskogsgatan 46 B
414 70 Göteborg
hpl: Mariaplan

Inköp: pocketar, Stephenie Meyer: Breaking Dawn
NEW YORK

SHAKESPEARE & CO.
Shakespeare & Co. är den butik jag har handlat absolut flest böcker på en gång i. Jag besökte den 2004 och 2009. Det är ingen jättestor butik (i NY-mått mätt) men de har ett väldigt bra utbud, trevlig personal, skön stämning och bra priser.

716 Broadway @ Washington Place
New York

Finns på flera ställen i New York. Jag har bara besökt butiken på Broadway.

Inköp: kommer.

BARNES & NOBLE, UNION SQUARE
Fyra(?) våningar där man tappar bort varandra gång på gång och i ren frustration storhandlar. Kanske inte den mest inpirerande butiken och det är svårt att hitta olika avdelningar/titlar men de har såklart precis allt.

33 E 17th St @ Union Square
New York

Inköp: kommer.
PARIS

PALAIS DE TOKYO
Palais de Tokyo finns en fin museibokhandel. Mycket konstböcker men även en hel del annat. Jag hittade en bok där en man samlat en massa människors radiominnen.

13 Avenue du Président Wilson
75116 Paris

Inköp: Brandon LaBelle Radio Memory vid besök 2008.
STOCKHOLM

SÖDERBOKHANDELN
Här trillar man ju in för det mesta. Dyrt men det är mer för läsinspiration och tidsfördriv jag brukar gå hit än för inköp.

Götgatan 37
11621 STOCKHOLM

Inköp: inga jag minns.
Jag samlar mina bokaffärsbilder på Flickr.

Annonser

%d bloggare gillar detta: